Er du guide fra Service & Co.? Få fantastiske tilbud på din kvote 2-ansøgning
Laptop Work
logo.png

I samarbejde med Service & Co. giver Go' Kvote 2 nu store rabatter til uddannede guides fra Service & Co. Det eneste du skal kunne gøre er at fremvise dit diplom fra Service & Co. så opnår du en 15% besparelse på ansøgningen. Kan du tilmed vise, at du er medlem af Service & Co. guideforening får du hele 30% på ansøgningen. 

1500,-
Normalpris:
2100,-
2700,-
500,-
1275,-
Guidepris:
1785,-
2295,-
425,-
1050,-
Foreningspris:
1470,-
1890,-
350,-

Ønsker du mere end tre ansøgninger, så kontakt os via Facebook, mail eller telefon - så finder vi ud af en god løsning​

Har du andre spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om vores service, så er du også mere end velkommen til at tage kontakt.

Kvote 2 ansøgning - hvorfor få hjælp til den?

Hvis du går og drømmer om at studere et bestemt studie et bestemt sted, men dit karaktergennemsnit enten lige akkurat misser, eller er godt et stykke fra det, er det en rigtig god idé at gøre bruge af Kvote 2.

 

Når man søger via Kvote 2, skal man rigtigt ofte bruge en motiveret ansøgning, også kaldet en Kvote 2 ansøgning, men hvordan skriver man lige den? Og hvad er det helt præcist?

 

For mange skal man kun skrive en Kvote 2 ansøgning én gang, og man har derfor meget svært ved at vide, hvad man egentlig skal have med, eller hvordan den skrives godt. Det er vigtigt, at man har en masse forskellige kompetencer og kvalifikationer med, der godt kan virke rigtigt uoverskueligt, når man skal i gang med at skrive en Kvote 2 ansøgning. Derfor kan løsningen være, at man søger hjælpe udefra.​

Hvad er en kvote 2 ansøgning?

Kvote 1 er det man søger, når man har karaktersnittet til at søge ind på en uddannelse. Her skal man ingen ansøgning aflevere, men blot sine karakterer. Kvote 2 er det man søger, når man ikke har karaktererne til at søge ind på et studie, og her vurderer universiteterne på andet end blot karakterer. Det gælder blandt andet motivation, erhvervserfaring og studieegnethed. 

De fleste uddannelser beder dig beskrive dette med en kvote 2 ansøgning. En kvote 2 ansøgning er en 1-2 siders motivationsbeskrivelse, der redegører for, hvorfor du netop vil søge det studie, og hvad du præcis kan bidrage med på studiet. 

For de fleste mennesker skrives denne ansøgning dog kun én gang, og derfor kan det være en uoverskuelig - ja nærmest umulig - opgave at gå igang med. Og det er vigtigt, at den sidder lige i skabet. Kun 30% af de ansøgere, der søger via kvote 2, kommer rent faktisk ind. 

Hvad skal man have styr på?

Når man skal skrive en Kvote 2 ansøgning, er der en masse ting, man skal have styr på. Det er essentielt, at man ved, hvad uddannelsen handler om, da dette skal inkluderes i din ansøgning.

 

Det kræver derfor en del research, inden man går i gang, og det går altså ikke, at man blot søger en uddannelse fordi den har et flot navn - sæt dig ind i, hvad uddannelsen handler om og forstå det, så du kan genfortælle det, og forklare hvorfor din profil passer til. ​

 

Det er også vigtigt, at man ved, hvad universitetet vægter, da det kan variere fra universitet til universitet, hvilke vurderingskriterier de har - og dette kan ende med at være en stor ulempe, hvis du ikke har styr på det.

 

Det er derudover også vigtigt at have styr på, hvilke regler der kan være i forhold til at søge Kvote 2 på det gældende universitet. For eksempel kan det svinge fra universitet til universitet, hvor lang ens ansøgning må være. Alle disse informationer kan typisk findes på universitetets hjemmeside. ​

Hvad indeholder en Go' Kvote 2-ansøgning?

Udover at vide hvad uddannelsen handler om, og hvad universitet vægter, så skal man også vide, hvorfor den interesserer en, samt hvilke kompetencer, man har, der kan gøres brug af på universitet.

 

Universiteterne gider ikke kun høre om dig, og hvad du kan, men de vil også høre, hvorfor du passer ind på linjen, og hvad du kan bidrage med. At skulle balancere disse ting er selvsagt ikke helt nemt, og det kan sagtens kræve lidt øvelse, før man får helt styr på det – og så er det ærgerligt, at man kun kan søge optag på sit drømmestudie én gang om året.

Det kan også være utrolig svært at vide, hvor man skal starte, hvad man skal have med, og hvordan den skal skrives. Yderligere kan det vise sig at være utroligt svært at skulle sælge sig selv, uden man blot praler med, hvad man har opnået i løbet af sin gymnasietid eller sit sabbatår.

 

Det kan derfor også vise sig, at andre faktisk beskriver dig bedre, end du selv gør, da de lettere kan vurdere, hvilke kompetencer, du har, som kan være brugbare på drømmestudiet. 

 

Derfor kan det være en god idé at få ekstern hjælp til at skrive din ansøgning, da disse unægtelig vil have erfaring med at skrive Kvote 2-ansøgninger samt at skulle skrive ansøgninger for andre.

Hvad med dokumentation?

Når du skal søge via Kvote 2 er det heller ikke nok, at du blot skriver en Kvote 2-ansøgning. Nej, du skal også have styr på alt dokumentationen for det, du skriver i din Kvote 2-ansøgning.

 

Du skal for eksempel have styr på din arbejdsgivererklæring, der beviser, at du har arbejdet fuldtid, hvis du gerne vil vurderes på baggrund af det.

 

Mange vælger at uploade et CV med, da dette giver et godt og overskueligt overblik over, hvad man har lavet, samt hvilke erfaringer man har. Dette kræver også tid, så der skal også huskes at sætte tid af til dette.

Det kræver altså derfor en del mere end blot at skrive en Kvote 2-ansøgning. Det kan derfor være en god idé at lade andre om det – specielt hvis de har erfaring med at skrive Kvote 2-ansøgninger i forvejen.

 

Hvis du får professionel hjælp til at udarbejde din Kvote 2-ansøgning, er du sikker på, at den overholder alle krav til en ansøgning.