• Magnus

GUIDE: Sådan søger du via Optagelse.dk

Opdateret: 6. juli 2020

Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvordan man kommer igennem den jungle det kan være at søge optagelse på dit drømmestudie via Optagelse.dk. Derfor har vi hos Go' Kvote 2 udarbejdet en guide, der hjælper dig igennem processen, således at du ikke misser noget vigtigt

Søg via Optagelse.dk

En af de ting mange har problemer med, når de skal søge Kvote 2, er, at det kan være meget svært at finde ud af, hvilke deadlines der er, og hvornår de ligger. Derfor har vi udarbejdet en illustration, som meget gerne skulle give et let overblik over, hvilke datoer man skal holde øje. Optagelse.dk åbner d. 2. februar for, at man kan logge på og komme i gang med at søge. Fra d. 2. februar har man indtil d. 15. marts klokken 12, hvor der er ansøgningsfrist. Du skal derfor have uploadet alle din(e) ansøgning(er) samt relevante dokumenter inden denne deadline. Det er en rigtig god idé at være i god tid, når du skal søge via Optagelse.dk. Mange laver nemlig den fejl, at de venter til sidstedagen, hvor vi ofte oplever, at siden ender med at gå ned, fordi alle vil på på samme tid. Så derfor: søg i god tid!


"Det er en rigtig god idé at være i god tid, når du skal søge via Optagelse.dk. Mange laver nemlig den fejl, at de venter til sidstedagen, hvor vi ofte oplever at siden ender med at gå ned, fordi alle vil på på samme tid. Så derfor: søg i god tid!"

Log ind på hjemmesiden

Første step, når du skal ansøge, er at gå ind på hjemmesiden: optagelse.dk. Når du er på denne hjemmeside, skal du vælge knappen i midten "Søg videregående uddannelse". Her skal du krydse af, at du har et dansk CPR-nummer. Herefter skal du vælge, at du gerne vil logge på Nem-ID. Det er med andre ord ikke det mest besværlige step i denne proces.


Valg af uddannelse

Når du med succes er logget ind på hjemmesiden, skal du til at vælge, hvilken uddannelse det er, du gerne vil søge. For at finde frem til uddannelsen skal du gå ind under fanen "Uddannelsesvalg". Herinde finder du en knap, der hedder "Tilføj uddannelsen til din prioriteringsliste". Denne knap skal du blot trykke på, og så bliver du viderestillet til en ny side, hvor du kan søge efter uddannelser. For at tilføje denne uddannelse til din prioriteringsliste, skal du trykke på, hvor der folder sig en masse information ud. I bunden af denne side kan du trykke "Vælg", og den bliver automatisk tilføjet til din prioriteringsliste.


Upload af relevante dokumenter

Når du har valgt din(e) uddannelse(r), skal du have tilføjet alle de dokumenter, du har, som skal indgå som en del af din samlede ansøgning. Dette kan du gøre både under "Adgangsgrundlag", men også under fanen "Bilag". Relevante dokumenter er din Kvote 2-ansøgning, men også dokumenter såsom arbejdsgivererklæring, lønsedler, dit CV eller andet, som det pågældende universitet eventuelt kræver. Under "Adgangskrav" kan du også se, hvilke dokumenter, der bliver knyttet til hvilken af dine prioriteter. Det er derfor meget vigtigt, at du er opmærksom på, at de rigtige dokumenter bliver sendt til de rigtige universiteter.


Afslutning af ansøgning

Det sidste, men også et af de vigtigste, step er, at du får afsluttet din ansøgning ordentligt. Din ansøgning til uddannelserne er nemlig ikke færdig, så snart du har uploadet dokumenterne og tilføjet uddannelserne til din prioriteringsliste. Du skal nemlig godkende og underskrive dine uddannelsesvalg, inden du er helt færdig. Dette gøres under fanen "Uddannelsesvalg". Under denne fane kan du også se din prioriteringsliste og ændre på din prioritetsliste helt frem til 5. juli. Når din liste er i den rigtige prioritet, skal du trykke på "Godkend og underskriv". Du skal være opmærksom på, at du skal gøre dette ved alle dine uddannelsesvalg, så hvis du har flere, så husk at gør det ved alle. Du skal igen bruge Nem-ID her. Når dette er gjort, er din ansøgning via Optagelse.dk faktisk færdig.


Få hjælp med din Kvote 2-ansøgning i dag!

Hvis du endnu ikke har fået udarbejdet din Kvote 2-ansøgning, så tøv endelig ikke med at tage kontakt til os. Vi står altid klar til at hjælpe med udarbejdelsen af Kvote 2-ansøgninger, og vores professionelle skribenter kan hjælpe med at skræddersy din ansøgning til din profil og den uddannelse, du ønsker at søge.