• Magnus

Oplev verden og kom ind på dit drømmestudie

Opdateret: 29. juni 2020

Flere og flere unge er begyndt at rejse ud i verdenen, når de holder et sabbatår, og det er noget, vi hos Go' Kvote 2 er store fortalere for, da det giver en masse oplevelser, man lærer en masse om sig selv samtidig med, at man bliver mere moden og vokser personligt - det er alt sammen noget, man kan gøre brug af i løbet af sin studietid, efter man har afholdt et velfortjent sabbatår.

sabbatår
Rejs ud i verden og få styrket dit CV. Så står du bedre, når du skal søge om optagelse på dit drømmestudie!

Sabbatåret er populært

Siden 2012 har der været en kraftig stigning i antallet af unge, der tager et sabbatår, inden de skal i gang med at studere. Faktisk er andelen af unge, der tager direkte videre på universitet faldet fra 29% i 2012 til bare 19% i 2017. Det vil altså sige, at mere end fire ud af fem studerende tager et velfortjent sabbatår. Og hos Go' Kvote 2 opfordrer vi også folk til at tage et sabbatår, inden de påbegynder det næste kapitel i uddannelsessystemet. I løbet af et sabbatår har du nemlig mulighed for at lære en masse både erhvervsmæssigt og fagligt, men også personligt, da et sabbatår med fuldtidsarbejde er noget helt andet end at gå i skole. Samtidig er der rigtig mange unge, der vælger at tage et par måneder ud af kalenderen for at kunne rejse rundt i verden og opleve forskellige kulturer.


Det er også helt forståeligt, at man gerne lige vil tage et år ud af kalenderen, hvor man bliver klogere på både sig selv via arbejde og rejse, men også hvad man gerne vil studere, da det er herfra, du sporer dig ind på din karriere, og derfor også hvad du skal lave resten af dit liv. Og fordi det netop er et så afgørende valg, så må det for guds skyld ikke blive et forhastet et af slagsen. Dog er det essentielt, at man husker at kende forskel på ferie og rejse. Fordi det kan være nok så dejligt med en ferie, hvor du ligger ved poolen hele tiden og nyder livet, men når vi siger rejse, så mener vi en rejser, hvor du oplever verden og steder, du ikke tager hen hver sommer. Det er her, hvor du tager ud for at opleve noget, møder nye folk og oplever nye kulturer.


Rejs i dit sabbatår

Og netop det, at du oplever nye ting og kulturer, er årsagen til, at vi er rigtig store fortalere for, at du skal tage ud og opleve verden. Såfremt du ikke spilder din tid i løbet af denne rejse med blot at ligge ved poolen og dase, så styrker det i den grad også dine chancer for at komme ind på din drømmeuddannelse. Et kæmpe plus er også, at du har mulighed for at lave ting undervejs på denne rejse, hvor du kan spore dig ind på dit karrierevalg - for eksempel i form af frivilligt arbejde. Ønsker du for eksempel at læse til læge eller sygeplejerske, kan det være en god idé at tage afsted og arbejde frivilligt på et plejehjem, og hvis du ønsker at læse til pædagog eller skolelærer, er der et enormt potentiale i at rejse ud i verden og arbejde frivilligt med undervisning. Der er derfor mange muligheder, og frivilligt arbejder styrker kun dit CV, det får dig til at stå ud, og du lærer en helt masse om dig selv og om den verden, vi lever i, som du aldrig vil være foruden.


Udover at det styrker dit CV, og du har mulighed for at spore dig ind på en eventuel fremtidig karriere, så lærer du også en helt masse om dig selv, og du udvikler dig som person, og det er på en måde, som du ellers ikke ville have mulighed for, hvis du blot forbliver i Danmark. Pludselig vil du opleve, at mennesker, som før var fremmede, nu blot er folk, du ikke har hilst på endnu. Du udvikler dig personligt, og pludselig er det ikke helt så skræmmende at skulle troppe op til første dag på dit nye studie efter sommeren, da det er barnemad i forhold til at skulle rejse til med et hold af komplet fremmede mennesker Mellemamerika.


Oplev verdenen med Trinusrejser

Netop det, at vi råder folk til at tage ud og opleve verden, imens de holder sabbatår, er også én af årsagerne til, at vi nu har indgået et samarbejde med den nystartede rejseportal, Trinusrejser. Hos Trinusrejser ønsker de at ændre måden, man planlægger sin sabbatårsrejse på, således at man ikke er tvunget til at skulle vælge mellem, om man vil:

  • Rejse med en større dansk gruppe med en fast rejseplan og rejseleder

  • Rejse alene eller med venner hjemmefra - igen med en fast rejseplan

  • Købe en one-way ticket og improvisere, når man lader

Hos Trinusrejser har de nemlig gjort det muligt for dig at kombinere alle ovenstående, således at du for eksempel kan have styr på alt det praktiske hjemmefra, men tage afsted uden en fast rejseplan. Med det helt nye koncept "Åbne datoer" har du mulighed for at booke aktiviteter eller overnatninger, men uden at lægge dig fast på bestemte datoer - således holder du dine muligheder åbne, men du er stadig sikret, at der er pladser nok. Derudover tilbyder Trinusrejser en masse fede oplevelser undervejs på rejsen såsom surfing, dykning, vandring på vulkaner og en række andre spændene ting. Derfor anbefaler vi på det kraftigeste, at man booker sin rejse via Trinusrejser, da du holder din ferie meget mere fleksibel på denne måde.

Få hjælp til, hvad du skal lave i dit sabbatår

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal lave i dit sabbatår, så står vi gladeligt klar til at rådgive dig. Du kan enten skrive til os via Facebook eller læse vores artikler om sabbatår her