• Magnus

Kvote 2 ansøgning eksempel - se en ansøgning, der virkede

Opdateret: 27. okt. 2020

Der er utroligt hård konkurrence om de eftertragtede pladser på kvote 2, og kun cirka 35% kommer ind på landsbasis. Derfor er det enormt vigtigt, at du er knivskarp i din kvote 2 ansøgning og er velforberedt, så du står allerforrest i køen. I denne artikel får du et eksempel på en succesfuld kvote 2 ansøgning, så du kan se, hvad det kræver!

Det er ikke nemt at skrive en go' kvote 2 ansøgning, men det er bare så hulens vigtigt. Skal du være en af de heldige, der får tilbudt en studieplads gennem kvote 2, skal du være knivskarp i ansøgningen. Før du kan gøre det, er der dog nogle ting du skal huske.


Den perfekte forberedelse er essentiel for en god ansøgning

Det er ikke så simpelt som bare at sætte sig ned og synge en sang fra de varme lande om, hvor fantastisk du er. Den køber universiteterne ikke. Vi har hos Go' Kvote 2 fem forskellige trin vi går igennem, inden vi er klar til at skrive en ansøgning for dig. Dem får du her:

  1. Undersøg uddannelsens formaliakrav - Uddannelserne har forskellige krav til længde på ansøgningen, indhold mv., der kan findes på universitetets hjemmeside

  2. Undersøg uddannelsens vurderingskriterier - På universitetets hjemmeside kan du typisk se en liste over de ting, de vurderer dig efter. Dem bør du have in mente, når du skriver din ansøgning

  3. Undersøg uddannelsens indhold - I din ansøgning er det godt at kunne adressere specifikke fag, kurser eller strukturen for at vise, at du virkelig har sat dig ind i uddannelsen

  4. Undersøg uddannelsens fremtidsmuligheder - Hvad kan man arbejde med, når man er færdig? Dette er utroligt vigtigt og bør inkluderes i din ansøgning (og dine overvejelser om, hvorvidt det er det rigtige studie)

  5. Indsaml og strukturer dine erfaringer - Skab dig et overblik over, hvad du har lavet i løbet af dit liv, som du tænker kunne være relevant i ansøgningen og kom med nogle punkter på hvorfor, for hvert af dem

Alt denne information kan du finde på uddannelsens hjemmeside eller på UG.dk. De fleste universiteter har også åbent hus, hvor du kan troppe op og høre mere. Du er også mere end velkommen til at skrive til os og så hjælper vi gerne.

Kvote 2 eksempel - se et eksempel på en kvote 2 ansøgning

Vi har fundet en skræddersyet kvote 2 ansøgning, skrevet til sygeplejerskeuddannelsen, som havde succes og fik tilbudt en studieplads. Ansøgningen er anonymiseret, så man ikke kan se, hvem den tilhører.


Ansøgeren arbejdede i skrivende stund i en børnehave i Tingbjerg, havde tidligere været igang med en uddannelse som Logistikøkonom og havde en stor kærlighed for arbejdet med udfordrede mennesker.


Læs ansøgningen herunder og få inspiration til, hvordan det kan gøres!

kvote 2 ansøgning eksempel
kvote 2 ansøgning eksempel

Vent! Det skal du huske, inden du sender din ansøgning afsted

Når du er færdig med ansøgningen, er du mere eller mindre i mål, men der er stadig nogle enkelte ting, du lige skal huske!


Dokumentation

Én ting er at skrive om en masse fede erhvervserfaringer, men universiteterne tror desværre ikke bare på alt man siger. De skal bruge beviser. Derfor skal du kunne bevise de aktiviteter, du har lavet på kvote 2. Du skal dokumentere evt. uddannelse, erhvervserfaring og frivilligt arbejde. Det kan du gøre med følgende dokumenter:

  1. Arbejdsgivererklæring underskrevet af din chef

  2. Kursus- eller frivilligebevis

  3. Lønseddel fra arbejdet

CV

Der er ikke noget krav om, at man indsender et CV på kvote 2, men det kan være en god idé! Det gør, at universitetet har et godt overblik over alt, hvad du har lavet og bedre kan se, hvordan det har forløbet sig end de kan i en motiveret ansøgning. Sørg for, at CV'et er struktureret og målrettet mod det studie, du søger ind på.


Anbefalinger

Det er heller ikke noget krav, at man skal indsende anbefalinger fra sit arbejde eller fra andet, man har lavet. Igen kan det dog være en god idé - det er altid godt, at have andre end sin mor til at sige, at man er god nok. Bare lad være med at indsende et hav af anbefalinger, det virker dumt. 1-2 er nok.


Grammatik

Universiteterne bryder sig ikke om, at der er dumme komma- og stavefejl i ansøgningen. Det virker meget sløset. Derfor kan det være en god ide at få nogen til at læse den igennem - enten dine forældre, en ven eller nogle professionelle.


Når du er igennem alt dette, er du klar til at sende ansøgningen afsted og komme ind på drømmestudiet!