• Magnus

Danmarks Tekniske Universitet - her er alt, du skal vide om DTU

I 1829 grundlagde H. C. Ørsted det, der oprindeligt hed Den Polytekniske Læreanstalt, men som nu har skiftet navn til det mere anerkendte "Danmarks Tekniske Universitet". På DTU bliver der udbudt ingeniøruddannelser, men hvad er egentlig op og ned på universitetet, og hvad er vigtigt at vide, inden man søger ind? Det giver vi svaret på her!

Introduktion til Danmarks Tekniske Universitet

DTU blev grundlagt i 1829 og er siden da vokset til et globalt anerkendt teknisk eliteuniversitet, hvor det faglige niveau er højt. I dag kan du vælge mellem 35 forskellige uddannelser, der tæller både diplomingeniør-, bachelor- og kandidatuddannelser, hvorfor der altså er rig mulighed for at vælge noget, du interesserer dig for: hvad end det er Softwareteknologi, Eksport og Teknologi eller Maskinteknik. Foruden at være et teknisk eliteuniversitet er innovation en integreret del af DTU og deres aktiviteter. Det er medvirkende til, at DTU er anerkendt som et af verdens mest innovative universiteter, og rangerer som det mest innovative universitet i de nordiske lande.


DTU har to afdelinger, hvoraf den ene er placeret i Lyngby, imens du kan finde den anden i Ballerup.


DTU Lyngby

På DTU i Lyngby er undervisningsfaciliteterne i verdensklasse, hvor du som studerende har adgang til topmoderne laboratorier, supercomputere, lyddøde rum og meget mere. På campusset har du ligeledes adgang til for eksempel Media Lab, hvor du som studerende kan optage og redigere videoer med professionelt udstyr. Ligeledes finder du også DTU Skylab her, som er et innovationsværksted for studerende på DTU. Her kan du få gratis råd og sparring omkring opstart af virksomheder.


DTU Ballerup

Ligesom på DTU i Lyngby, så er undevisningsfaciliteterne på DTU i Ballerup også helt i top. Du har adgang til laboratorier og forsøgshaller, der er i den absolutte top og er topmoderne. Du får som studerende selv lov til at arbejde med maskiner og apparatur. Udover undervisning har du også adgang til et fitnessrum, en studentercafé, musiklokale og mange andre ting. Der er derfor rig mulighed for at socialisere med andre væk fra undervisningen.

Kvote 2 på Danmarks Tekniske Universitet

Som på alle andre universiteter i Danmark, har du også mulighed for at søge om optagelse i kvote 2, når du søger på DTU. Da karakterkravene har tendens til at svinge en del på DTU, er det altid en god idé at søge i kvote 2, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit gennemsnit rækker - husk, at når du søger i kvote 2, så søger du også automatisk i kvote 1.


For at du kan søge om optagelse i kvote 2 på DTU, er der nogle bestemte ting, du skal have opfyldt:

  • Du skal have bestået en adgangsgivende eksamen - det er for eksempel en STX, HF, HHX, HTX og EUX. Hvis du er i tvivlv om, hvorvidt du lever op til kravet om en adgangsgivende eksamen, er det en rigtig god idé at undersøge dette.

  • Du skal opfylde adgangskravene for uddannelsen, du søger - adgangskravene varierer fra uddannelsen til uddannelse, så det er rigtig vigtigt, at du får undersøgt dem, inden du søger. På stort set alle bachelor- og dimplomingeniøruddannelser skal du for eksempel have haft Matematik på A-niveau.

  • Du skal have minimum én studierelevant kvalifikation - udover din adgangsgivende eksamen - det vil altså sige, at du skal have lavet noget udover din gymnasietid. Det kan for eksempel være et job, der er relevant for uddannelsen, en rejse, et højskoleophold eller lignende.

Når du skal søge i kvote 2 på DTU, så er det vigtigt, at du vedhæfter en motiveret ansøgning, som også er kendt som en kvote 2-ansøgning, hvor du argumentere for, hvorfor du skal studere på DTU. Det er i den motiverede ansøgning, at du får lov til at skinne igennem og vise, hvorfor det lige netop er dig, der skal studere på DTU, selvom dit gennemsnit ikke rækker. Der er ingen facitliste for, hvordan ansøgningen skal udarbejdes, men på DTU lægger de vægt på specielt disse to ting:


1. "Hvorfor søger du ind på netop denne uddannelse? "

Det er ekstremt vigtigt, at du får tilkendegivet din motivation for at læse uddannelsen. Hvorfor har du lige netop valgt denne uddannelse, hvad motiverer dig ved uddannelsen, og så er det vigtigt, at du viser, du ved noget om uddannelsen, og at du har sat dig grundigt ind i den.


2. "Hvordan har du forbedret dine kvalifikationer, siden du tog din adgangsgivende eksamen?"

Her er det vigtigt, at du demonstreret, hvordan dine kvalifikationer passer godt sammen med den uddannelse, du gerne vil læse. Her er det rigtig godt at komme ind på, hvad du har lavet, som opkvalificerer dig, og som giver grund til, at du skal ind på drømmestudiet. Hvis du kan koble din erfaring sammen med specifikke fag, er det altid godt at gøre det.


Det er ligeledes vigtigt, at du målretter din kvote 2-ansøgning, og at du ikke skriver "en-sludder-for-en-sladder". Hold dig til det, du gerne vil have ud, og lad være med at fylde den med en masse ligegyldig information. En god huskeregel er, at du kun skal skrive om de aktiviteter, der er relevante for uddannelsen.


Du skal skrive én ansøgning til hver af de uddannelser, du søger, hvis du søger flere. Du må maks skrive 1-2 A4-sider, så lad være med at overskride dette, da det kun tæller i den forkerte retning.


Få hjælp til din Kvote 2-ansøgning til DTU

Hvis du synes, at det virker lidt uoverskueligt at få styr på den motiverede ansøgning, så kan du altid søge hjælp. Vi anbefaler, at du tager kontakt til Mimer, som er eksperter i Kvote 2-ansøgninger. Hos dem kan du blive tilknyttet en personlig konsulent, som giver dig sparring på din motiverede ansøgning, så du er sikker på, at din profil fremstår knivskarp!