Nordjyllands Idrætshøjskole - Et sabbatår med indhold

NIH - Oplevelser for livet

Nordjyllands Idrætshøjskole er for dig, der gerne vil have et sabbatår med indhold. Med et højskoleophold hos NIH får du en hverdag fyldt med sport, fællesskab og helt unikke venskaber. Hos dem er der ingen eksaminer eller karakterer. Det handler om at du får lov til at udvikle dig uden en masse formkrav. 

De korte facts om NIH

Hvis du ikke vil læse alt hvad vi har at sige, om denne organisation, så kommer her de hurtige facts​:

Type af organisation

Kort og godt

NIH er en Nordjysk højskole med idrætten i fokus

NIH er en højskole, der fokuserer på samvær og nærvær i idrættens tegn med en masse fede muligheder for at rejse

Hvad er det godt for i kvote 2

Pris

Hjemmeside

Højskole er vægtet højt på alle uddannelser, men NIH er især godt, hvis du vil læse fysioterapeut, idræt, fysiolog eller lignende

1.575 kr. pr. uge eksl. oprettelsesgebyr på 2000 kroner.

Læs mere på nih.dk

Det sker på NIH

På Nordjyllands Idrætshøjskole kan du over en længere periode stille skarpt på din interesse eller nysgerrighed for idræt – med træning, oplevelser og udvikling. NIH mener, at idrætten er en naturlig del af livet og hverdagen, og du har mulighed for at koncentrere dig om og udvikle dig inden for netop din favorit idræt – eller prøve kræfter med en masse nye idrætsgrene.

 

Men de sætter også idrætten i perspektiv, og sammen med idræt har du en række almene fag, der styrker dine grundlæggende faglige og menneskelige kompetencer. På NIH får du mulighed for at udvikle dig personligt, afklare dine fremtidsdrømme og få oplevelser for livet.

Det unikke ved NIH

På NIH skaber de et fællesskab, hvor alle kan deltage. Deres idrætsfag er for alle niveauer, så du kan afprøve nye spændende idrætsgrene. De tilbyder ca. 40 forskellige fag og deres lærere er alle ildsjæle, der brænder for at give dig det bedste højskoleophold nogensinde. Det bedste de ved, er at se dig udvikle dig igennem den tid, hvor du er på NIH. 

Alt dette kan du selvfølgelig kombinere med rejser ud i verden. De tager bl.a. til Indonesien, Frankrig, Club La Santa, Norge, Berlin og Amsterdam. Alle rejser er tilvalg, så du er ikke tvunget til noget.
 

"Du vil aldrig fortryde et højskoleophold hos os"

Det kan du bruge NIH til

Fokus hos NIH er din personlige udvikling. Det faglige perspektiv er sat i baggrunden, så du kan få lov til at fokusere på dine interesser – i det tempo du finder bedst. Du vil efterfølgende have rykket dine grænser, skabt venskaber for livet og fået et ekstra sted du kan kalde for hjem.

 

De tilbyder også et frivilligt fag, der hedder Vejen videre. Her kan du få hjælp til at se på dine uddannelsesmuligheder efter opholdet. 

Derfor skal du bruge dit sabbatår på NIH

Et sabbatår på Nordjyllands Idrætshøjskole vil være en tid du kigger tilbage på resten af dit liv. Du får lov til at leve i en verden, hvor det handler om at lære og udvikle sig, men på dine egne præmisser. Derfor vil du efterfølgende være langt bedre rustet til den uddannelse du ønsker at tage.

På Nordjyllands Idrætshøjskole deler du din hverdag med ligesindede unge, og på alle hold er der elever fra forskellige lande verden rundt. Alle har det til fælles, at de brænder for idræt. I bor sammen, I spiser sammen, I rejser sammen, I taber og I vinder sammen – og ud af nærheden og de mange fælles oplevelser opstår de stærkeste venskaber.

Det koster et ophold på NIH

Prisen er 1.575 kr. pr. uge. Dertil kommer også en tilmeldingspris på 2.000 kr. Deres ophold varer fra 18-25 uger normalt.

Kræver det noget at søge?

Alle kan komme på Idrætshøjskole. Det kræver ingen kvalifikationer – udover at du skal være fyldt 17,5 år. Du skal tilmelde dig i god tid, da opholdene ofte er udsolgte.