Niels Brock - mere end en handelsskole

Opkvalificer dig i San Diego med Niels Brock


Niels Brock har eksisteret i mere end 130 år og er specielt kendt for deres undervisning af høj kvalitet. Niels Brock samarbejder med California International Business University, som giver unge en unik mulighed for at tage et 13-ugers studieophold i San Diego. Hvis du synes, det lyder interessant, så læs med her, hvor vi introducerer dig for Niels Brock. 

De korte facts om Niels Brock

Hvis du ikke vil læse alt hvad vi har at sige, om denne organisation, så kommer her de hurtige facts​:

Type af organisation

Niels Brock er en handelsskole med over 15.000 kursister

Kort og godt

Niels Brock er en handelsskole, som også tilbyder et 13-ugers studieophold i San Diego med læring om bl.a. virksomheder, marketing og start-ups.

Hvad er det godt for i kvote 2

Niels Brocks uddannelse i San Diego er godt, hvis du ønsker at søge om optagelse på et studie med fokus på business. 

Pris

36.900, som dækker undervisning, fly, forsikring og 3 måneder ophold

Hjemmeside

Det sker med Niels Brock

Niels Brock er en handelsskole som har eksisteret i mere end 130 år og har over 15.000 kursister som læser både i København, online og i San Diego/udlandet. Niels Brock har derfor masser af erfaring ved at undervise i handelsfag og er kendt for deres kvalitetsundervisning.

Det unikke ved Niels Brock 

Med Niels Brocks unikke samarbejde med California International Business University (CIBU) midt i San Diego, kan de tilbyde dig muligheden for at tage en 13 ugers studieophold, hvor du både lærer om forretningsudvikling/startups, marketing men også virksomhedsfag igennem en 5 ugers erhvervsuddannelse for studenter (EUS). 
 

De har meget fokus på virksomhedsbesøg, og der er masser af muligheder for at opdage Californien med for eksempel studieture til Grand Canyon, Route 66 og nogen gange LA eller Palm Springs.
 

Du køber en hel “pakke”, når du tager på studieophold i Californien: prisen er inkl. fly, studiehotel, forsikring og en studiekoordinator, som hjælper med alt fra visum.


Studieopholdet meget populært, og de sender hundredvis af elever af sted til San Diego tre gange om året.

"Du oplever Californien som international student med masser af sociale aktiviteter"

Det kan du bruge uddannelsen til

Undervisningen består af to 5 ugers forløb 5 ugers EUS og 5 uger med erhvervsforberedende fag:

5 uger med grundfag på EUS:

EUS består af 5 ugers grundforløb med undervisning i erhvervsøkonomi, afsætning og informationsteknologi (IT), der giver indsigt i virksomhedsdrift. Fagene komplementerer hinanden, og du vil komme til at afprøve to af de tre fag i praksis i din egen virksomhed, alt efter hvilken retning du vælger.

 

Efter de 5 uger kan du søge en to-årig elevplads i en virksomhed indenfor den branche, du uddanner dig til. Du vælger, om det uddannelsesspecifikke fag skal handle om kontor, detail eller handel. Faget bestemmer den slags elevplads, du kan starte på.

  • Virksomhedsøkonomi på C-niveau (obligatorisk for alle retninger)

Virksomhedsøkonomi er det fag, du vil få mest undervisning i igennem forløbet, da det er grundlaget for alle virksomheder og organisationer. Faget giver dig en forståelse for virksomhedsdrift, og hvad der skal til for at udvikle en forretning, der giver overskud. Du vil lære om virksomhedsbudgetter, prissætning i forhold til udgifter og meget mere.  

  • Informationsteknologi på C-niveau (indgår som fag når du vælger kontor)

Informationsteknologi (IT) får en større og større betydning i et digitaliseret samfund som det danske. Faget vil gøre dig til en dygtig bruger af Office-pakken med fokus på Excel og PowerPoint. Du vil også få kompetencer inden for opstart og drift af hjemmesider. Samtidigt vil faget give en forståelse for mulighederne som den stigende digitalisering tilbyder. 

  

  • Afsætning på C-niveau (indgår som fag når du vælger detail eller handel)

Afsætning skal sikre, at du kan få dine eller virksomhedens produkter solgt. Marketing er ofte et brugt navn for faget, men det går faktisk en smule længere. Du vil gennem forløbet lære at analysere, hvad dit produkt kan tilbyde, du lærer at sætte mål og kommunikere korrekt til omverdenen. Gennem forløbet vil du blive indført i markeds- og målgruppeanalyse og vil ende med en viden om, hvordan man markedsfører produkter gennem forskellige kanaler for at ramme ens kunder bedst muligt.

 

5 uger med erhvervsforberedende fag:

Her får du stiftet bekendtskab med en række fag, som bl.a kan forberede dig på dit praktikophold og eventuelt videre karriere. 

 

Fagene kan eksempelvis være:

- Marketing

- Business Management

- Team Building 

- Human Ressource Management

- Culture

- Personal Selling

- Sustainability

 

Med en EUS (tidligere HGS) i Californien har du samme muligheder som, hvis du havde læst en almindelig EUS. Forløbet er bare tilrettelagt for dig, der har lyst til at læse i Californien. EUS forløbet er bygget sådan, at det hjælper dig i gang med din virksomhedsidé, hvis du f.eks. vil være iværksætter. Forløbet stiller dig også klar til to års praktikforløb inden for kontor, detail eller handel efter 5 uger. Nogle af vores elever bruger studieopholdet i Californien som udlandsophold i en Kvote 2-ansøgning på en videregående uddannelse. Det er alene den skole, man søger ind på, som vurderer, hvor meget studieopholdet tæller i ansøgningen. 

Hvad du kan bruge den til:

EUS har tre forskellige retninger: 

Kontoruddannelsen:

Som kontoruddannet løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. Du lærer fx at tage dig af kundehenvendelser, markedsføring, økonomi og informationsopgaver.

Specialerne er administration, advokatsekretær, lægesekretær, offentlig administration, rejseliv, revision, spedition og shipping samt økonomi. En vigtig del af arbejdet går ud på at have kontakt med andre, fx kunder, både mundtligt og skriftligt.

Du bruger IT til en stor del af dit arbejde. Som kontoruddannet kan du arbejde i private virksomheder, interesseorganisationer og indenfor stat, kommune og region.

 

Handelsuddannelsen:

Som handelsuddannet arbejder du med handel mellem virksomheder. Du lærer både om salg, indkøb og logistik. En vigtig del af arbejdet går ud på at være med til at øge værdien af virksomhedens produkter og services, så de kan sælges videre med fortjeneste. Du lærer at indhente tilbud, sammenligne priser og kvalitet, arbejde med logistik samt at indkøbe varer. Som handelsuddannet kan du arbejde i handelsvirksomheder eller starte din egen handelsvirksomhed.

 

Detail-/butiksuddannelsen:

Du lærer at vejlede kunder og præsentere varerne, så butikken fremstår indbydende. Du lærer også at købe varer ind og styre et lager og får viden om butikkens økonomi. Du bliver uddannet inden for en bestemt branche og får et indgående kendskab til de varer, der hører til branchen. Eksempler på brancher: Kolonial, tekstil, elektronik, sport og fritid eller sko.

Derfor skal du bruge dit sabbatår på at opkvalificere dig med Niels Brock

Du oplever Californien som international student med masser af sociale aktiviteter, hvor du har muligheden for at møde studerende fra hele verden og opbygge et internationalt netværk og venskaber for livet. Du kan booste dit CV med international erfaring og nye kompetence, hvor du samtidig får øvet dit engelsk ved at have en hverdag i USA og undervisning på engelsk. Derudover får du undervisning i spændende fag som Business Management, Marketing og Sustainability.

Det koster det

Opholdet i San Diego koster 36.900. Prisen på 36.900 kroner inkluderer stort set alt: undervisning, fly tur/retur, tre måneders ophold i studiehotel samt forsikring.

Ansøgning og adgangskrav

Når du søger er der nedenstående krav: 

  • Bestået eksamen fra STX, HTX, HF eller lign.

  • Ingen HHX og BA/HA eller højere der giver merit til alle fag på EUS 

  • Engelsk på A(B)-niveau (skal formulere sig godt i skrift og tale)

  • Du har bestået Dansk og Matematik fra gymnasiet eller folkeskolen.

  • At du er ansvarsfuld, moden og seriøs

 

Som på det traditionelle EUS kræver Niels Brock en bestået studentereksamen eller HF, og hvis du vil med på turen til USA, kræver det samtidig et godt niveau i engelsk. Undervisningen foregår udelukkende sammen med dine danske medstuderende fra Niels Brock, og på universitetet vil du få undervisning, der ligger tæt op af undervisningen i Danmark.