Jyderup Højskole - Kunst, Musik, Politik og Grøn Omstilling

For dig, der tør udfordre dig selv på dine grundholdninger

Jyderup Højskole har et stort fokus på Kunst, Musik, Politik og Grøn Omstilling. Her skal du ikke tage hen, hvis du er bange for at få udfordret dine synspunker. Eller slå øjnene op for helt nye veje. Næ, her skal du tage hen, hvis du elsker at blive udfordret, at udfolde dig kreativt eller begive dig ud i et helt nyt område. I et miljø med fokus på fællesskab og nærvær, er Jyderup måske stedet, hvor du finder ud af, hvad der egentlig driver dig.

De korte facts om Jyderup Højskole

Hvis du ikke vil læse alt hvad vi har at fortælle om denne organisation, så kommer her de hurtige facts​:

Type af organisation

Kort og godt

Jyderup er en højskole en time fra København - i det ikoniske Sølyst

På Jyderup Højskole er du i risiko for at blive udsat for kulturelle, politiske, fornyende eller bare udfordrende og spændende input

Hvad er det godt for i kvote 2

Pris

Hjemmeside

Højskole er vægtet højt på alle videregående uddannelser og mange vælger Jyderup før Statskundskab, IBP på CBS og Miljørelaterede udd.

Prisen er på 1565 kroner pr. uge eksl. oprettelse og studietur

Læs mere på jyderuphojskole.dk

Det sker på Jyderup

Jyderup er en højskole hvis hovedfag bevæger sig fra musik og kunst til grøn omstilling og bæredygtighed.

På en højskole er du en del af et fællesskab. Hver morgen afholdes morgensamling, hvor der synges og høres et lille oplæg fra en lærer eller en elev. Morgensamlingerne er vigtige. Det er her,  alle mødes, før dagen går i gang. Det er her, du får vigtige fælles beskeder, og synger et par sange.

Det unikke ved Jyderup

Det unikke ved denne organisation er at de har en blanding af mange forskellig fag, og dermed får en stor diversitet blandt eleverne. Der kommer folk, der er færdiguddannede folk der holder pause midt i en universitetsuddannelse, og unge der endnu ikke er begyndt på en ungdomsuddannelse.

Du bliver desuden undervist på hold af 6-15 elever, hvilket giver god tid til netop din læring og udvikling i musik, skrivning, kunst eller hvad du nu har valgt. Det giver også plads til at lære hinanden rigtig godt at kende, og efter et par måneder, er man næsten en stor familie.

"Vi ser højskoleopholdet som starten på noget nyt, en ny vej, en afklaring eller ny udvikling"

Det kan du bruge Jyderup til

Her kan man ikke lære noget, men man bliver oplyst og med et gammelt udtryk dannet. Læring hos Jyderup foregår uden pensum, uden prøver, eksaminer og karakterer men læring sker gennem at man sammen skaber et frirum til at afprøve og opdage nyt.

I forhold til kvote 2 sætter Jyderup utroligt stort fokus på det mere filosofiske, politiske og miljøbevidste. Derfor er det utroligt bredt, hvad du kan bruge uddannelsen til ifbm. at optimere din profil til kvote 2. Alle uddannelser der har fokus på miljø er Jyderup godt for. Derudover er det især de politiske, hvoraf nogle af de populære er Statskundskab, IBP på CBS og Humanistisk Bachelor på RUC.

Derfor skal du bruge dit sabbatår på Jyderup

Alle har brug for en pause, men også til at udfylde det rum med noget som man ikke har fået andre steder i uddannelsessystemet. Det er her at man måske finde nye veje i tilværelsen eller her at man i det hele taget bliver klogere på tilværelsen.

At gå på højskole er noget helt særligt. Her er der tid til dig, og til at du kan fordybe dig i noget, som virkelig interesserer dig, og du kan udfordre dig selv på helt nye og ukendte områder. Samtidig er højskole også et fællesskab, hvor tingene gøres sammen og skaber nye venskaber, måske for livet.

Det koster et ophold på Jyderup

Hos Jyderup kan man være i både 12 og 13 og 25 uger i foråret og 12, 13 og 19 uger i efteråret. Prisen er på 1565 kroner pr uge, hertil kommer et tilmeldingsgebyr på 950 kroner og udgifter til studierejse på 2000

Det kæver det at ansøge

Der er ingen krav til optagelse hos Jyderup. Mantraet lyder: har vi plads, så har vi plads til dig.