Idrætshøjskolen Sønderborg - en rutsjebane af oplevelser

Højskole er som en rutsjebane, fyldt med loops og flotte udsigter

På Idrætshøjskolen Sønderborg er der succesoplevelser for hjernen og hjertet. Danmarks mest allround højskole, med din personlige udvikling i fokus. 
Du kan prøve kræfter med mange forskellige idræts- og sportsgrene, og du føler dig hurtigt hjemme i det inkluderende højskolemiljø. Vores placering, helt tæt på skov, vand og strand, giver os muligheden for at tilbyde specialefag som Adventure Racing, Beachvolley, Sejlads og Kitesurf. 

De korte facts om Idrætshøjskolen Sønderborg

Hvis du ikke vil læse alt hvad vi har at fortælle om denne organisation, så kommer her de hurtige facts​:

Type af organisation

Kort og godt

IHS er en af Danmarks mest allround idrætshøjskoler - lige ved vandet.

Idrætshøjskolen fokuserer på fællesskab, kompetencer og oplevelser - med vægt på idræt og rejsemuligheder.

Hvad er det godt for i kvote 2

Pris

Hjemmeside

Højskole er vægtet højt på alle videregående uddannelser og mange vælger IHS før bl.a. medicin-, idræts- og/eller fysiologistudiet

Fra 1.575 kr. pr. uge. inklusiv kost, logi undervisning

Læs mere på ihs.dk

Det sker på IHS

Det kan være svært at forestille sig, hvad et højskoleophold egentlig er, og hvilke mennesker der kommer til at blive en del af dit liv, mens du er på en idrætshøjskole.

På Idrætshøjskolen Sønderborg er personlig udvikling, oplevelser, fordybelse, udfordringer og fællesskabet i en aktiv hverdag vores fokus. Det er det sted, hvor du kan prøve kræfter med et væld af forskellige sportsgrene, føle det hjemlige og inkluderende højskolemiljø og nyde vores fantastiske omgivelser og faciliteter.

Det unikke ved IHS

På IHS kan du have specialefag som Adventure Racing, Kitesurf, Beachvolley, Sejlads, TONS, Yoga, diverse boldspil, Ski/Snowboard og et væld af sport og idræt, som giver oplevelser for livet på Danmarks mest allround idrætshøjskole. Ingen af vores fag kræver, at du har forkundskaber.  

Den helt fantastiske beliggenhed tæt på skov, vand, strand og Sønderborg centrum, gør det muligt for IHS at udnytte naturen mere end de fleste. Vinterbadning er for eksempel blevet et rent hit! 

 

Alle har fortjent et ophold på IHS, der kan beskrives som: ”Højskole er som en krammer, der aldrig giver slip." Rasmus, elev 2019

"Højskole er som en krammer,
der aldrig giver slip"

Det kan du bruge IHS til

Fagene på IHS  udvikler den fysiske form, mentaliteten – os som mennesker. Dannelse og personlig udvikling. Men også fag, som bl.a. giver dig en DGI FIL-, fitness instruktør- eller sportsmassør uddannelse, samt valgmuligheden for Udvidet Førstehjælp 12 timer og Dansk Svømmeunions bassinlivredderbevis, er en del af læringen på IHS. 

 

Højskoleopholdet er et individuelt valg, men hvis gennemsnittet ikke lige er til drømmestudiet, så giver 16 uger på højskole adgang til Kvote 2 ansøgningen. 

 

På IHS vejleder de og har samtaler med dig, som udvider dit fremtidsperspektiv i det store hav af muligheder for uddannelse fremover.

Derfor skal du bruge dit sabbatår på IHS

Et højskoleophold er at gøre noget for sig selv. Det er en givende tid med plads til at nyde nuet og samværet. Samværet, der opstår ved at spille, sove, spise, feste og følge selvvalgte fag og idrætsgrene sammen med 140 andre unge mennesker.
 

Du bliver en del af et solidt landsdækkende netværk, som vil være guld værd i din fremadrettede studietid.

Udfordr dig selv med fysiske og mentale situationer, du aldrig før har været i. Du kan rejse med os til Kreta på idrætstur, kultur, safari, og dykkertur til Tanzania/Zanzibar, skitur i De Franske Alper og adventuretur til Island. For os er rejser også en del af dit højskoleophold.

 

En højskoleoplevelse kan give et fremtidsperspektiv og 140 helt forskellige venner for livet - på Idrætshøjskolen Sønderborg.

Det koster et ophold på IHS

Priserne for et højskoleophold på mellem 2-10 måneder ligger fra kr. 1.575,- pr. uge, inkl. kost, logi og undervisning. Rejser, linjer og kurser har en merpris, alt efter hvilke man vælger.

Derfor skal du ansøge

Der er ingen adgangskrav for at tage på Idrætshøjskolen Sønderborg, dog skal du være fyldt 17,5 år for at tage på højskole i Danmark.  Der er tilmelding med først til mølle-princippet, så derfor anbefales det, at du tilmelder dig så snart, du ved, du skal på højskole.