Fødselsterapeuten -

Et livsgivende håndværk 

Lær at støtte gravide i deres fødsler

Fødselsterapeuten er Danmarks eneste RAB godkendte doulauddannelse, og med deres uddannelse bliver du klædt på til at støtte gravide i deres fødsler på bare 6 måneder. Så hvis du går med en drøm om at arbejde som doula, så læs med her, hvor vi giver en introduktion til Fødselsterapeuten!

De korte facts om Fødselsterapeuten

Hvis du ikke vil læse alt hvad vi har at sige, om denne organisation, så kommer her de hurtige facts​:

Type af organisation

Fødselsterapeuten tilbyder en unik mulighed for at blive doula

Kort og godt

Fødselsterapeuten er en organisation, der tilbyder muligheden for at blive doula og hjælpe gravide i deres fødsler

Hvad er det godt for i kvote 2

Du får som uddannet doula den perfekte adgangsgivende uddanelse, hvis du ønsker at læse til jordemoder

Pris

Uddannelsen koster 24.995 kr. 

Hjemmeside

Det sker med Fødselsterapeuten

Fødselsterapeuten uddanner fagligt og personligt kompetente fødselsterapeuter/ doulaer. På bare 6 måneder bliver du klædt på til at guide kvinder til den bedste fødselsoplevelse, lave fødselsforberedelse og give støtte i tiden efter hjemkomsten med en lille ny.

Det unikke ved Fødselsterapeuten

Fødselsterapeutuddannelsen er Danmarks eneste RAB godkendte doulauddannelse, og de har samlet et hold af kompetente og professionelle undervisere:

 • Izabella Winther, zone-,  krops- og fødselsterapeut - har assisteret ved over 60 fødsler (Uddannelsesleder og indehaver af Fødselsterapeuten samt klinikken Huskdigselv)

 • Marta Orbis, jordemoder og kvinden, der bragte rebozo massage til Danmark (underviser i rebozo skræddersyet til fødselsterapeuter)

 • Christina Birkshøj Friis, jordemoder (underviser i obstetrik, fødestillinger og samarbejdet på fødestuen)

 • Heidi Munck og Daniel Bonde er begge kropsterapeuter og underviser i kropsstrukturer, familiedynamik samt kommunikation.
   

 • På tidligere hold har de haft besøg af: 

  • Morten Hedegaard, fertilitetslæge og tidl. klinikchef på Rigshospitalets fødeklinik (infertilitet 0g fertilitetsbehandling)

"Fødselsterapeutuddannelsen bliver anbefalet af jordemødre, der undervises i obstetrik af uddannet jordemoder, og fagligheden er i top."

Det kan du bruge uddannelsen til

 Der er 72 lektioner på uddannelsen, som fordeler sig på 6 moduler, der forløber over 6 måneder. Der starter hold op i både september og marts. Så hvis du planlægger dit år omkring optagelse via Kvote 2, kan du faktisk søge ind på jordemoderstudiet direkte efter.

Det du lærer om som doula og fødselsterapeut dækker emner såsom: 

 • Kropsstrukturer og samtaleteknik med den gravide

 • Fødselsforberedelse 1:1

 • Graviditetsgener

 • Obstetrik og den gravide krops anatomi

 • Fødestillinger og vejrtrækninger under fødslen

 • Når noget går galt under fødslen

 • Rebozo teknik

 • Smertelindring og ve-stimulering

 • Familiedannelse og tilknytning

 • Det 4. trimester og amning

 

På Fødselsterapeutens hjemmeside, kan du kan læse om indholdet på de enkelte moduler.

 

Umiddelbart efter uddannelsen, kan du gå ud og arbejde som doula og fødselsterapeut. Igennem deres netværk hjælper de også deres uddannede fødselsterapeuter med at få klienter og fødsler i kalenderen. Men der er flere måder at bruge uddannelsen aktivt på.
 

Mange fødselsterapeuter, doulaer og fødselshjælpere arbejder jævnligt med klienter til både fødselsforberedelse(på hold og én til én), rebozo massage, igangsættelse eller som post partum doulaer. Så det behøver ikke kun være selve fødslen, der er i centrum, og som skaber dit erfaringsgrundlag.

Ligeledes kan det være, at du kommer med en uddannelse (SOSU assistent, sygeplejerske, pædagog eller lign), hvor du gerne vil finde ansættelse på en føde- eller barselsgang. Her kan den viden og erfaring, som du får igennem at være fødselsterapeut, være virkelig værdifuld og relevant at have på CV’et ved ansøgningen til drømmejobbet.
  

Derfor skal du tage en uddannelse hos Fødselseterapeuten i dit sabbatår

Drømmer du om at blive optaget på jordemoderstudiet, men ved, at du skal ansøge via kvote 2? Så kan du ikke finde en bedre og mere adgangsgivende præ-uddannelse end Fødselsterapeutuddannelsen. 
 

Fødselsterapeutuddannelsen bliver anbefalet af jordemødre, der undervises i obstetrik af uddannet jordemoder, og fagligheden er i top.
 

Hvis du i kølvandet på uddannelsen til fødselsterapeut, vælger at være en del af Fødselsterapeutens netværk, kan du i løbet af dit sabbatår også have assisteret ved én eller flere fødsler, hvilket blot i endnu højere grad styrker dine chancer ved en kvote 2 ansøgning til jordemoderstudiet. 

Det koster det

Uddannelsen koster 24.995 kr.  Der er et depositum på 4.000 kr. og mulighed for afdragsordning på restbeløbet.

Ansøgning og adgangskrav

De ser gerne, at du har født, men det er ikke et krav. Måske har du arbejdet med mennesker/børn, og samtidig har du et meget stort ønske om, at arbejde med gravide, og ikke mindst den dynamik der naturligt opstår mellem 2 mennesker før og under en fødsel. Du er nysgerrig på hvad der sker i den gravide krop, selve fødslen og ikke mindst den vigtige tilknytning mellem mor og barn.


Du sender en ansøgning til dem via deres hjemmeside. 

Kontakt dem endelig for nærmere info: kontakt@foedselsterapeuten.dk eller ring: 3062 1234.