AFS Interkultur Danmark -
hvis du vil lidt tættere på

Oplev verden med AFS Interkultur Danmark


AFS Interkultur blev etableret i Danmark i 1957, og sidenhen er organisationen groet til at være Danmarks største og ældste organisation for international ungdomsudveksling. AFS har programmer fra 2 uger til et helt år, så der er med andre ord rig mulighed for at komme ud at opleve verden sammen med dem. Hvis du synes, at AFS lyder som en spændende organisation, kan du læse meget mere om den nedenfor!

De korte facts om AFS

Hvis du ikke vil læse alt hvad vi har at sige, om denne organisation, så kommer her de hurtige facts​:

Type af organisation

Kort og godt

AFS er Danmarks største non-profit udvekslingsorganisation

AFS er en udvekslingsorganisation, der tilbyder programmer over hele verden. Om du vil afsted i 2 uger eller et helt år, så kan AFS hjælpe dig.

Hvad er det godt for i kvote 2

Et ophold i udlandet som frivillig i din ansøgning. AFS har desuden projekter inden for en lang række emner, så hvad end du gerne vil læse, kan du sikkert finde noget, der har relevans.

Pris

Hjemmeside

Afhænger af det program, du vælger at søge

Læs mere på afs.dk/over18

Det sker med AFS

Med AFS Interkultur kan du rejse ud i verden enten som frivillig på et af de mange projekter, vi samarbejder med, eller som universitetsstuderende i et eller to semestre. 

Vores projekter handler om alt fra bæredygtighed og naturbevarelse til undervisning og menneskerettigheder. Vi guider dig gerne både om lande og projekter, og vi vil altid gerne hjælpe med at finde den oplevelse, der matcher netop dine ønsker og drømme.

Det unikke ved AFS

Når du rejser med AFS, får du ikke bare spændende oplevelser og bekendtskaber, mens du er ude. Fordi vi er en formålsbestemt forening med en vision om at skabe en fredelig verden gennem møder på tværs af kulturer, er interkulturel læring nemlig også en ufravigelig del af AFS-oplevelsen. Som en del af pakken på hvilket som helst af vores 18+ programmer, vil du derfor tage det såkaldte Global Competence Certificate (et online interkulturelt kursusforløb), som du kan vedlægge dine fremtidige jobansøgninger. 

 

Eftersom vi er en frivilligbaseret organisation, vil du samtidig møde mange frivillige under dit AFS-ophold, som støtter op om dit ophold. De vil samtidig hjælpe dig med at blive integreret i lokalsamfundet og fungere som dit lokale netværk.

Det kan du bruge AFS til

"Du skal også rejse med AFS, hvis du ligesom os tror på, at verden bliver lidt fredeligere, når vi forstår hinanden bedre"

Når du rejser ud med AFS vil du få en hel masse både teoretisk viden om og praktisk erfaring med at begå dig i en international kontekst. Du vil få en stor viden om virkeligheden i dit værtsland – både de udfordringer, der former hverdagen, og de måder, som man forsøger at løse dem på. Du vil samtidig også lære at navigere i mødet med mennesker fra andre kulturer. I en globaliseret verden er interkulturelle kompetencer eftertragtede hos både uddannelsesinstitutioner og arbejdsgivere, der er interesserede i kandidater, der ved, hvad der rører sig i forskellige dele af verden, og som forstår at bringe nye perspektiver ind. Samtidig vil det give dig vigtig erfaring med at indgå på en arbejdsplads med kollegaer, som er afhængige af din indsats.

Derfor skal du bruge dit sabbatår på at rejse

Du skal bruge dit sabbatår på at rejse ud med AFS, hvis du gerne vil bo med karénstammen i Thailand, dykke på Seychellerne, arbejde med vilde dyr i Sydafrika, undervise børn i Colombia eller Costa Rica, styrke kvinders rettigheder i Ghana eller tage et helt syvende sted hen og opleve, at verden er fyldt med mennesker, der ønsker at gøre verden til et lidt bedre sted. Du skal også rejse med AFS, hvis du ligesom os tror på, at verden bliver lidt fredeligere, når vi forstår hinanden bedre, og at vi vil forstå hinanden bedre, hvis vi mødes og løser problemer i fællesskab. Sidst men ikke mindst skal du bruge dit sabbatår sammen med os, hvis du vil tage de første skridt mod muligheden for livslang interkulturel læring og internationalt fællesskab.

Det koster det

Vi tilbyder en lang række programmer, og afhængig af programtypen ændres prisen. Du kan fx være ESC-volontør i Europa i op til et år, hvor stort set alt er betalt af EU – selv dine lommepenge. Du kan også bo hos en værtsfamilie i et land uden for Europa i et halvt år til omkring 25.000 kr. Vi tilbyder også kortere, men meget intensive programmer, hvor du bor sammen med andre frivillige i fx 6 uger for under 23.000 kr. 

 

Det, vi tilbyder, varierer altså både i pris og i længde, men du kan se detaljer for hvert program, blandt andet prisen, på vores hjemmeside. På alle de betalte programmer vil du og en ven til enhver tid få 1000 kr. i rabat hver, hvis I bestiller sammen.

Sådan ansøger du

Til ESC-programmerne skal man selv ansøge direkte til det projekt, man gerne vil være frivillig på, og man konkurrerer om pladserne med ansøgere fra hele Europa. AFS fungerer her som din sendeorganisation, der arrangerer det praktiske sammen med dit projekt og er ansvarlig for din interkulturelle træning. 

 

På de øvrige programmer kræves der for det meste ingen specifikke kvalifikationer, men udelukkende, at man undervejs lever op til de forpligtelser, man har over for det projekt, man er frivillig på, eller det universitet, man er blevet tilknyttet. Ansøgningsprocessen er derfor ikke særligt krævende.

Vil du vide mere?

Hvis du vil høre mere om nogle af vores projekter, er du velkommen til at kontakte os og spørge ind til det, der interesserer dig. Vi vil med glæde guide dig. Du kan altid kontakte os på bojana.ilic@afs.org, og vi aftaler gerne et telefonmøde, hvis du ønsker det. Du kan også læse mere på vores hjemmeside